Orizont d.o.o.
Vodovodna ulica 30c
2000 Maribor

T: 02 300 44 00, 01, 02

E: info@horizont.si

Priprava na kurilno sezono


Ko dnevi in jutra postajajo vse hladnejši, nas opominjajo na prihod kurilne sezone in na to, da bo potrebno poskrbeti za zaloge kurilnega olja za hladne zimske dni.

Kot vemo, sama nabava kurjave vedno ni dovolj za brezskrbne hladne dni. Pred sezono je priporočljivo opraviti servis na ogrevalnem sistemu. Dela naj opravi strokovnjak, ki je usposobljen za posamezni tip oz. kurilno napravo. Preveriti je potrebno delovanje kotla, gorilnika, rezervoarja za gorivo, regulatorja dovoda goriva, temperature, odvod dimnih plinov …

Enostavna opravila pa lahko opravimo tudi sami.
Priporočamo vam, da pred pričetkom zabeležite količino goriva, ga po potrebi dokupite toliko, da imate točen podatek o porabi po koncu sezone in ga lahko primerjate. Morda pa boste v prihodnosti opravili kakšna izolacijska dela in boste lahko ugotavljali prihranke.

Kurilnica po končani kurilni sezoni pogosto postane shramba za najrazličnejše predmete, ki jih spomladi in poleti uporabljamo za razno nepotrebno »navlako«, ki tja ne sodi. Prav je, da pred zimo to počistimo in odstranimo iz kurilnice vse gorljive materiale in jo pospravimo tako, da je varen dostop do vseh delov kurišča.

Preveriti je potrebno tudi tlak vode v kotlu in jo po potrebi dodati. Kadar smo sistem dopolnili z vodo, je potrebno napraviti odzračevanje, ki ga po prvem ogrevanju ponovimo, da iz nje odstranimo kisik. Verjetno vsak od nas pozna pol tople radiatorje, ki nas opozarjajo na izgubo vode in energije. Pred zimo pa preverite tudi tesnost vrat in oken, da toplotne izgube ne bodo prevelike.

Vzdrževanje kurilnega sistema

Nasveti strokovnjakov


Arhiv novic

 

Darilo za kupce kurilnega O.K. olja - februar 2014

Za vsa naročila nad 500 l kurilnega O.K ...

Aktualna cena kurilnega olja: 0,988
€/L

V ceno kurilnega olja ni vključen strošek
prevoza in velja od
08.10.2019 do 21.10.2019 oz. do spremembe cen.

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov, ki so namenjeni boljši funkcionalnosti spletnega mesta.