Orizont d.o.o.
Vodovodna ulica 30c
2000 Maribor

T: 02 300 44 00, 01, 02

E: info@orizont.si

DRAGULJI MISTIČNE ITALIJEOdpravili smo se mimo Postojne, Sežane do mejnega prehoda Fernetiči. Vožnjo smo nato nadaljevali mimo Trsta do čudovitega gradu Miramar. Sledil je ogled snežno belega gradu, ki ga obdaja 22-hektarski park z redkimi eksotičnimi rastlinami. Danes je grad urejen kot muzej. V pritličju so vidni unikatni in izvirni zasebni prostori Maksimiljana in njegove žene. Ker je bil Maksimiljan navdušen pomorščak, je del prostorov urejen po vzoru kabine na avstrijski poveljniški ladji Novara.

Navdušeni nad lepotami, smo vožnjo nadaljevali mimo »otoka sonca« - Gradeža (Grado), Otok sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu. Imeli smo nekaj prostega časa, da smo se nadihali svežega morskega zraka in uživali ob kavici na prijetnem pomladnem soncu.

Pot smo nadaljevali Ogleja (Aquileia), sedeža oglejskih patriarhov. Oglejski patriarhat je ime za ozemlje pod cerkveno oblastjo patriarhov iz Ogleja. Oglejski patriarhi so bili lastniki velikega dela današnjega slovenskega etničnega ozemlja in so močno vplivali na zgodovino Slovencev. Mesto je bilo v času Rimskega imperija vojaška postojanka, v 4. stoletju pa središče krščanstva s sedežem škofije, pod katero je spadal tudi del našega ozemlja. V lepo ohranjeni Poponovi baziliki smo si ogledali stare talne mozaike, ki so nam približali zgodbe stare zaveze.

Odpeljali smo se tudi do Palmanove, katere staro mestno jedro je obdano z desetero kotnim obzidjem.

Po vseh lepotah, ki smo jih videli, smo se prijetno utrujeni vračali nazaj v Slovenijo, kjer smo na poti obiskali še kmečki turizem. Po poznem kosilu smo se odpravili domov.

Aktualna cena kurilnega olja: 0,944
€/L

V ceno kurilnega olja ni vključen strošek
prevoza in velja od
18.06.2019 do 01.07.2019 oz. do spremembe cen.

Arhiv novic

 

Darilo za kupce kurilnega O.K. olja - februar 2014

Za vsa naročila nad 500 l kurilnega O.K ...
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov, ki so namenjeni boljši funkcionalnosti spletnega mesta.